Házhozszállítás

12.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Sumatra Kerinci Natural

Sumatra Kerinci Natural

Száraz feldolgozású, testes, gyümölcssavakban gazdag, komplex ízvilágú kávé, édes, trópusi gyümölcsös, boros ízjegyekkel.

3 400 Ft


 • A kávéról:
  Faj: Arabika
  Variánsok: Különböző arabika fajtavariánsok
  Régió: Nyugat-Szumátra, Kerinci
  Termelők: kistermelők
  Magasság: 1200m - 1700m
  Feldolgozás: száraz
  Szelekció: kézi
  Szüret: 2020/2021
  Ízjegyek: édes, trópusi gyümölcsök, boros ízjegyek

  Indonéziát a világ első öt kávétermelője között tartják számon. A kávétermesztés a holland gyarmati időkre, az 1600-as évekre nyúlik vissza, és a szigetvilág fejlődésében igen jelentős szerepet játszik azóta is. Mind arabika, mind robuszta kávékat termelnek, legnagyobb részét kistermelők 2 hektárnál általában kisebb területeken. A több, mint 17000 szigetből álló ország kávétermesztésben legjelentősebb 10 szigete külön-külön kávétermelő régióként ismert a kávévilágban.
  Szumátrát, a legnyugatibb indonéziai szigetet átszeli az egyenlítő, elképesztő táj, gazdag állatvilág jellemzi. Ez a kávé Szumátra középső részéről származik, a Kerinci Seblat Nemzeti Park körüli régióból. Nevét az ország legmagasabb vulkánjáról, a 3800 méter magas Kerinciről kapta, ami uralja a terület látképét. A Kerinci hegy kávéültetvényei a magashegységi klíma és a gazdag vulkanikus talaj minden előnyét élvezik, a specialty kávék világában elismert terület, a magas minőség eredményeképp.
  Bár Szumátrán elsősorban nedves feldolgozás jellemző, ez a kávé száraz eljárással készült, azaz a kézi válogatást követően a kávécseresznyéket egészben napon megszárítják, így egy nagyon édes, gyümölcsös kávét kapunk, mely borra jellemző ízjegyeket is hordoz.

  Száraz feldolgozású, testes, gyümölcssavakban gazdag, komplex ízvilágú kávé, édes, trópusi gyümölcsös, boros ízjegyekkel.


Webáruház készítés