Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Peru Cajamarca II.

Peru Cajamarca II.
Kakaó jegyek dominálnak, könnyű mandula és eper ízárnyalatokat érzünk, édes, közepesen testes, kiegyensúlyozott savasságú kávé.
2 600 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: caturra, catuai, catimor
  Régió: Cajamarca
  Termelő: Cenfrocafe, kistermelők szövetkezete
  Magasság: 900-1900m
  Feldolgozás: nedves eljárással
  Szüret: 2019
  Ízjegyek: kakaó, mandula, eper

  Előző perui kávénkat sokan szerették, keresték, el is fogyott, ezért próbáltuk megtalálni méltó utódját ugyanarról a termőterületről. Ízében hasonló elődjéhez, árnyalatnyi különbségekkel, de ez is volt a cél.
  Cajamarca tartomány Peru észak-nyugati részén fekszik, mely földrajzilag közel esik mind az Egyenlítőhöz, mind a Csendes-óceán partvidékéhez. A tartományon belül egyes városok éghajlata trópusi, de a 900-1900 méteres tengerszint feletti magasságnak köszönhetően, a kávétermő terület klímája kiváló a kávétermesztéshez, enyhe és száraz, napos, hideg éjszakákkal. Az éves átlaghőmérséklet 15,6 C fok, az esős évszak decembertől márciusig tart. A Cenfrocafe fő kávétermő területei San Ignacio és Jaen közelében találhatóak, főleg bourbon, typica és caturra fajtákat termesztenek.
  A Cenfrocafe 1999-ben alakult, helyi kisszövetkezetek egyesülete. A szövetkezet sikere a fenntartható növekedésen és az organikus termesztésen alapul. A kávécserjéket rendszeresen metszik, ezzel elejét veszik a cserjék túlterhelésének. A nedves, párás időjárás miatt a kávék szárítását napon, nyitott, de fedett szárítókban végzik. A szárítás gondosságától a kávébabok hosszú ideig, stabilan őrzik minőségüket. A Cajamarca területéről származó kávék jellemzően édesek, piros- és sárga gyümölcsös ízjegyekkel, határozott savassággal.Webáruház készítés