Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Myanmar Ywangan Natural

Myanmar Ywangan Natural

Izgalmas kávé, édes, csokoládés, papayára és aszalt gyümölcsökre emlékeztető ízjegyekkel. Testes, közepes/magas savtartalommal.

3 100 Ft


 • Faj: arabika
  Fajtavariáns: catuai, S-795
  Régió: Shan állam, Ywangan tartomány
  Feldolgozás: Factoría MCG
  Termelő: kistermelők
  Magasság: 1100 - 1500 m
  Feldolgozás: natural
  Szüret: 2019/2020
  Ízjegyek: csokoládé, papaya, aszalt gyümölcsök

  Mianmar Délkelet-Ázsiai ország, korábbi neve Burma. Ywangan az ország közép-keleti részén fekvő Shan állam tartománya, ismert az itt termelt kávék magas minőségéről.
  Ywangant 125 település alkotja, ebből mintegy 90-ben foglalkoznak kávétermesztéssel, összesen 7300 hektár területen. Mianmarban már jó 170 évvel ezelőtt is termeltek arabika kávékat, de feldolgozatlanul, áron alul, leginkább a fekete piacon keresztül kerültek értékesítésre a közeli Kínába és Thaiföldre. A kávéültetvények telepítését az 1980-as évek elején kezdték el ösztönözni, hogy visszaszorítsák az ópium termesztését. A tipikus farmméret a negyed hektártól 3 hektárig terjed, különböző arabica kávéfajtákat termesztenek, vegyesen más mezőgazdaság terményekkel együtt, mint például avokádóval, babfélékkel, papayával, ananásszal, maracujával, banánnal, teával vagy makadámiafával. Shan államban a kávét jellemzően kistermelők termesztik, a szüret a száraz évszakra esik, ami ideális a kávészemek napon történő szárításához. A feldolgozás többnyire szövetkezeti formában történik.

  A kávé hozzájárult a régió fejlődéséhez az elmúlt években, így ahhoz is, hogy Mianmar az utóbbi pár évben, friss résztvevőként, felkerüljön a specialty kávékat előállító országok közé. Ez elsősorban egy 2014-ben indított USAID projektnek köszönhető, mely a mezőgazdaság fejlesztését, magas minőségű termékek termesztését, és a piacokhoz való hozzáférést támogatta.

  Mianmar történelme ősi, gazdag kultúrát, gyarmati időszakot, és rövid függetlenség után hosszú katonai uralmat takar. Demokratikus fejlődését a közelmúltban újabb katonai puccs törte meg. Az erőszak elfogadhatatlan, gondoljunk egy pillanatra az ott élőkre.Webáruház készítés