Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Koffeinmentes - Colombian Supremo

Koffeinmentes - Colombian Supremo
Koffeinmentes arabika kávé, édes, intenzív kakaós ízzel, testes, közepes savassággal.
2 900 Ft


 • Faj:                  Arabika

  Fajtavariáns:    Caturra

  Régió:               Caldas

  Magasság:        1600 m

  Feldolgozás:     nedves eljárással, natural decaffeinated

  Ízjegyek:         édes, kakaó

  Koffeinmentes arabika kávé, édes, intenzív kakaós ízzel, testes, közepes savassággal.

  Caldas régió gazdaságának motorja a kávétermesztés és feldolgozás. 25 önkormányzat több, mint 32000 családjának ad megélhetést tradicionálisan. A termelők és a Coffee Institution munkájának köszönhetően a területen igazoltan fenntartható módon termesztett és eredetmegjelöléssel ellátott kávékat termesztenek.

  A kávé koffeinmentesítése Manizales városában történik, nádcukorból természetes úton kivont etil-acetát módszerrel (natural decaffeinated). Kolumbiában, ahol a nádcukor helyben elérhető, gazdaságilag is indokolt e sokrétű nyersanyag felhasználása a kávéipar számára.

  A kávét először vízzel és gőzzel kezelik, ezzel nő a kávébabok nedvességtartalma, a szemek megduzzadnak, ami megkönnyíti a koffein kivonását. Ez az a pont, amikor a kávészemeket etil-acetáttal átmossák, ami kioldja a koffeint. A kávét ezután vízzel átmossák, majd gőzzel kezelik, hogy a kávébabok belsejét is megtisztítsák. Végül a kávét eredeti nedvességtartalmára visszaszárítják.

  Ez a módszer nem teszi ki a kávét se nagy hőnek, se nagy nyomásnak, ami a kávé szerkezetét tönkretenné, ezzel szemben hátránya, hogy miután gőzzel megnyitották a kávé pórusait, a kávé gyorsabban öregszik, mind nyerskávéként, mind pörkölt kávéként. Pörkölés után néhány napon belül a kávészemek „izzadnak”, korábban, mint a nem-koffeinmentes kávék esetében.Webáruház készítés