KÖVETKEZŐ PÖRKÖLÉS

KEDD, július 2.

 

Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Kenya Ikinu

Raktárkészlet: közepes:  4 x 250g
Kenya Ikinu
Összetett ízvilágú, testes, harmonikus kávé, aminek mind illatában, mind ízében a sárgabarack dominál. Kiváló akár filter kávénak, akár eszpresszónak.
3 400 Ft
Egységár: 13 600 Ft/kg

x 250g Kosárba Kosárba
  • A kávéról:
    Faj: Arabika
    Fajtavariáns: SL28 & SL34
    Régió: Kiambu
    Mosóállomás: Ikinu Factory
    Termelő: Gititu FCS szövetkezet
    Magasság: 1800 - 2000 m
    Betakarítás: kézi
    Feldolgozás: vizes eljárással (double fermentation)
    Szárítás: napon, afrikai ágyakon
    Szüret: 2017 november – 2018 január
    Ízjegyek: sárgabarack, fekete ribizli, nádcukor

    Meglepő, de hiába szomszédja Ethiópia, a kávé őshazája, Kenyában a kávé 1893-ban jelenik meg, amikor francia misszionáriusok behozzák az országba a mai Reunion szigetéről. Az első ültetvényeket 1896-ban telepítik a Kiambu – Kikuyu régióba, egy igen termékeny területre. 1912-ben már hatalmas kávéültetvényeket találunk itt, jellemzően Bourbon és Mokka fajtákból. Az angol telepesek érdekeltek voltak a kávétermesztés gyors felfuttatásában és egyéb terményekkel együtt Európába történő exportálásában, mert ebből fedezték az Uganda – Mombasa vasútvonal hatalmas költségeit. Kenya 1963-ban függetlenedett a Brit Birodalomtól, de addigra a kávétermesztésben felhalmozott tudást és tapasztalatot a helyi termelők elsajátították, ami megalapozta Kenyában a mai is elismert magas minőségű kávétermesztést és feldolgozást.
    A specialty kávérajongók érdeklődésének középpontjában két kávéfajta áll: az SL 28 és az SL 34. A Scott Laboratories 1934 és 1963 azon dolgozott, hogy a Kenyában korábban ültetett Mokka és Bourbon kávéfajtákból új kávéfajtákat kísérletezzen ki. Napjainkban a kenyai kávék legmagasabb minőségét ez a két fajta adja, azonban ezek nagyon érzékenyek a különböző betegségekre. Kenya mindig is hatalmas energiát fektetett olyan kávéfajták kifejlesztésébe, amik rezisztensek a fertőzésekre, ugyanakkor olyan élvezeti értékkel bírnak, mint az eredeti kávéfajták. Ez a munka továbbra is folyik.
  • Raktárkészlet
    közepes:  4 x 250g


Webáruház készítés