Házhozszállítás

12.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Guatemala - Totonilco

Guatemala - Totonilco
Étcsokoládé, mandarin, sárgabarack. Édes, selymes, közepes savtartalmú kávé.
3 500 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Bourbon, Caturra, Catuai
  Régió: Huehuetenango,
  Termelők: Fraijanes Plateau kistermelői
  Magasság: 600 - 2000 m
  Feldolgozás: mosott
  Szüret: 2022
  Ízjegyek: étcsokoládé, mandarin, sárgabarack

  Guatemala vulkanikus hegyei kitűnő természeti adottságot nyújtanak a kávétermesztéshez. A tápanyagokban gazdag vulkanikus talaj, és a magashegyi, lassú érést biztosító klíma adják a guatemalai kávék egyedi aromáját, élénk savasságát.
  A Fraijanes Plateau (Fraijanes-fennsík), egyike Guatemala 8 kávétermő vidékének, az ország délnyugati részén található Huehuetenango tartományban. Itt található a Pacaya vulkán, Guatemala három működő vulkánja közül a legaktívabb, amely időről-időre hamuval borítja be a vidéket, és fontos ásványi anyagokkal gazdagítja a talajt. A régió emellett csapadékos, de a száraz évszakban sok a napsütés. S bár a kora reggeli órákban gyakoriak a felhők, a köd és a harmat, ezek gyorsan feloszlanak, így a kávék napon történő szárításának nincs akadálya.
  A Totonilcot egy családi tulajdonban lévő, 25 éve kávéfeldolgozással foglalkozó cég állítja elő. Céljuk, hogy kíváló minőségű kávékat tudjanak beszerezni a régió legjobb termelőitől, hogy magukat így a specilaty kávék piacán magasra pozícionálhassák. Ennek eléréséhez hosszú távú kapcsolatokra törekszenek olyan termelőkkel, akik elkötelezettek a magas szintű kávétermesztés iránt.
  Étcsokoládé, mandarin, sárgabarack. Édes, selymes, közepes savtartalmú kávé.


Webáruház készítés