Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Guatemala - Los Laureles

Guatemala - Los Laureles
Közepesen testes kávé, a Huehuetenango tartományra jellemző ízjegyekkel: gyümölcsös savasság, alma, cseresznye és étcsokoládé, édeskés utóízzel.
2 800 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Bourbon, Pache
  Minősítése: SHB (strictly hard bean)
  Régió: Huehuetenango
  Ültetvény: Los Laureles
  Termelő: Mario Roberto Sosa
  Magasság: 1500 m felett
  Feldolgozás: nedves eljárással
  Szüret: január-április
  Ízjegyek: alma, cseresznye, csokoládé


  Huehuetenango, Guatemala nyugati részének egyik tartománya, az ország egyik legkiválóbb kávétermő vidéke. A kávé kis farmokon, tápanyagokban gazdag vulkanikus talajon terem. Az itt termő kávék különböznek az összes többi guatemalai kávétól, ezek ugyanis magashegyi körülmények között teremnek, a kávécseresznyék lassan érnek be, a kávészemek állaga sűrűbb, keményebb, mint az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon érő kávéké, ami jellegzetes gyümölcsös ízt ad a kávénak. Guatemala nyugati részén az 1350 méter felett termelt kávék külön minősítéssel rendelkeznek, ez az SHB (strictly hard bean).
  A Los Laureles kávéültetvény 1500 méternél magasabban fekszik a Cuchumatanes hegységben. A farmon termő kávé is SHB minőségű. Az ültetvényt 1966-ban vásárolta Mario Roberto Sosa, azóta is családjuk tulajdonában van a terület. Az ültetvényen több arabika fajtát is termelnek, legjellemzőbb a bourbon és a pache. A pache a typica természetes mutációja, maga a cserje alacsonyabb növésű, de a kávészemek a megszokottnál nagyobbak. A kávét nedves eljárással dolgozzák föl, és szárító ágyakon szárítják.
  Közepesen testes kávé, a Huehuetenango tartományra jellemző ízjegyekkel: gyümölcsös savasság, alma, cseresznye és étcsokoládé, édeskés utóízzel.


Webáruház készítés