Új jelszó kérése
Termékeink
TÉLI ÜZEMSZÜNET

A 02.26 - 03.04. héten

nem pörkölünk!

Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

A díjbekérő/számla értesítőjében lévő piros ikonra kattintva online kiegyenlítheti számláit.

Hírlevél
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Guatemala - La Mochilita

Guatemala - La Mochilita
A La Mochilita egy bársonyos, édeskés, harmonikus kávé, amiben szárított és fehér gyümölcsök (barack, birs) ízét fedezhetjük fel.
2 600 Ft2600
Egységár: 10 400 Ft/kg

x 250g Kosárba tesz Kosárba tesz
  • Faj: Arabika
    Fajtavariáns: bourbon/caturra
    Régió: Huehuetenango
    Ültetvény: La Mochilita
    Termelő: Renardo Ovalle
    Magasság: 1300 - 1700 m
    Feldolgozás: nedves eljárással
    Szüret: december-április
    Illat: édeskés
    Ízjegyek: karamella, mogyoró, csokoládé, vanília, baracklikőr

    A Huehuetenango régió Guatemala északi részén helyezkedik el. Itt található a három kávéültetvényt (La Bolsa, El Rincon, Terrazas) magában foglaló Vides 58 gazdaság, amit Renardo Ovalle vezet harmadik generációs kávétermelőként. A la Bolsa farmot eredetileg Jorge Vides, a nagypapa alapította 1958-ban, aki egyébként orvos volt, a kávéültetvény pedig csupán hobbi. Az orvoslás iránti szenvedélye Huehuetenango nemzeti kórházának vezetőjévé tette, ami jelenleg az ő nevét viseli.

    Az Ovalle család ma a specialty kávék világában az egyik legismerted guatemalai család. Hírnevüket a számos Cup of Excellence díjnak köszönhetik, és annak, hogy kávéikat a legnevesebb kávépörkölő cégek pörkölik.

    A La Mochilita (ami spanyolul kis hátizsákot jelent, mert ez az a kávé, amit minden utazásra magaddal viszel) a három ültetvényük blendje. Mindhárom farm La Libertad városában fekszik, összesen 133 hektár területen. A blend red bourbon és caturra kávék keveréke, amit vizes eljárással dolgoznak fel. A termőterület talaja meszes, ami tipikus a Huehuetenango régióban, és így hozza a régióra jellemző ízeket. A kávécserjéket árnyékot adó fák védik. A kávét a La Bolsa mosóállomáson dolgozzák fel, ami egy természetes forrás mellett épült fel. A kávé feldolgozásához így tiszta forrásvizet használnak. A fermentálás 16-30 óráig tart az időjárás függvényében, mert a hőmérséklet elérheti a 33-35°C is.

    A körülbelül 2000 tételből, amit a mosóállomás feldolgoz, azok a kávék kerülnek a blendbe, amiknek a minősége meghaladja a 84-as értéket, és profilja csokoládés, savas és enyhén fűszeres jegyeket hordoz.

    A La Mochilita egy bársonyos, édeskés, harmonikus kávé, amiben szárított és fehér gyümölcsök (barack, birs) ízét fedezhetjük fel.

    A farmról készült videó itt tekinthető meg.



Webáruház készítés