Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Ethiopia - Suddi - Bio (nedves eljárással)

ÚJ
Ethiopia - Suddi - Bio (nedves eljárással)

Ugyanaz, de mégis más. Friss szüretből, de más (nedves) eljárással feldolgozott, mint a korábbi Suddi kávénk.  Összetett ízvilágú testes kávé, méz, virág, mogyoró és nádcukor komplex ízjegyeivel.

2 950 Ft
Egységár: 11 800 Ft/kg

x 250g Kosárba Kosárba
  • Faj: Arabika
    Fajtavariáns: őshonos fajok
    Régió: Wallagga
    Termelők: Kistermelők, Latu Gudina Suddi Cooperative
    Magasság: 1800-2400m
    Betakarítás: kézi
    Szárítás: afrikai ágyakon
    Feldolgozás: nedves eljárással
    Szüret: december-február
    Ízjegyek: méz, virág, mogyoró, nádcukor


    Ethiópia nyugati részén, Wallagga tartomány Anfilloo területén fekszik Suddi Omi, a helység, amiről ez a kávé a nevét kapta. De Suddi az itt magasodó 2500 méter magas vulkán neve is, és egyben egy itt élő virágé is, mely nyolc évente egyszer virágzik. Omi pedig egy itt élő fafajta, ami alatt a helyi legendák szerint a piacra igyekvő környékbeliek megpihenhettek.
    A környék valóban különleges, viszonylag távol esik a nagyobb településektől, nehezen elérhető és kitermelhető, így érintetlen maradt az őshonos, komplex biodiverzitással rendelkező erdő, ahol a Suddi kávé terem. Ez már sajnos Ethiópiában is ritkaságnak számít. 3 vulkanikus hegy öleli körbe a területet, a talaj tápanyagokban dús, és az erdő viszonylag sűrű árnyékot ad a kávénövényeknek. A területen természetes vízforrások is találhatóak.
    Ez egy kistermelői kávé, a Suddi szövetkezetnek 447 tagja van, valamennyien 1 hektárnál kisebb területen gazdálkodnak, és őshonos erdőben fejlődő „forest coffee” kávét termesztenek. Kézi szüretelés után a szárítás afrikai ágyakon történik.
    A kávéimportőr, aki a Suddi kávékat felvásárolja és értékesíti Európán belül is, nagy hangsúlyt fektet a helyi tudáson alapuló termesztés fenntartásában. Helyben tartott rendszeres oktatásokkal a termelés, a szüretelés folyamatait fejlesztik, hogy a kávé magas minőségét biztosítsák.

    ECOCERT által minősített organikus gazdaságból származó BIO kávé.

    A kávé illata a Wallagga régió kávéinak karakterisztikáját idézi, mézes, édes fűszeres és virágos. Összetett ízvilágú testes kávé, méz, virág, mogyoró és nádcukor komplex ízjegyeivel.

  • Státusz
    ÚJ    


Webáruház készítés