Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Costa Rica - Valle central - Hereddia

Costa Rica - Valle central - Hereddia
Édes, karamellás, kakaós kávé, közepes testtel és savassággal.
2 850 Ft


 • Édes, karamellás, kakaós kávé, közepes testtel és savassággal.

  Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Caturra/Catuai
  Régió: Valle Central – Hereddia
  Termelő: Coopelibertad R.L.
  Magasság: 1000-1400 m
  Betakarítás: kézi
  Feldolgozás: nedves eljárással
  Szárítás: napon, afrikai szárító ágyakon
  Szüret: 2019-2020, december-február
  Ízjegyek: édes, karamella, kakaó

  Valle Central: Costa Rica középső régiója, egy hatalmas fennsík (magyar szemmel mindenképp, bár az elnevezés inkább völgyet tarkar), mely 800-1500 méteren fekszik hegyekkel, vulkánokkal körbeölelve. Itt található az ország fővárosa, San José is. Ez az a régió, ahol az országban először kezdték el termeszteni a kávét. Hereddia ennek a régiónak egyik tartománya, San Josétől alig 10 km-re északra fekszik.

  Földrajzi elhelyezkedéséből következően a területen a Csendes óceán felől fújó szelek uralkodnak, melyek jótékony hatással vannak a kávécseresznyék érésére. A Valle Central kávéültetvényeinek többsége 1000 és 1400 méter között terülnek el, ahol az átlaghőmérséklet 15 – 30 fok közötti egész éven át. A vulkanikus, tápanyagokban gazdag talaj, a tengerszint feletti magasság és az éghajlati tényezők határozzák meg a kávészemek méretét és keménységét, és befolyásolják a kávéital minőségét, különösen a savasságát.

  Ez a kávé - művésznevén: Matinilla Fancy - a Cooplibertad szövetkezet egyik vezető arabica blendje, nevét Matinilla micro régióról kapta, ami Escazuban található. A Cooplibertad szövetkezet egyedi hálózatot kiépítve gyűjti össze a terület magas minőségű kávéit. A feldolgozóállomás San José mellett található, ahol szigorú minőségi irányelvek alapján biztosítják a kávék osztályozását és minőségét.


Webáruház készítés