Házhozszállítás

12.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Costa Rica - Tarazzu - La Pastora

Costa Rica - Tarazzu - La Pastora
Fekete tea és bogyós gyümölcsök tejcsokoládéval és egy kis virágillattal. Kellemesen savas, édes, bársonyosan testes kávé.
2 900 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Caturra, Catuai
  Régió: Tarazzú
  Termelő: CoopeTarrazú R.L. Cooperative
  Magasság: 1100-1800 m
  Feldolgozás: nedves eljárással
  Szüret: 2021/2022 december-február
  Ízjegyek: Fekete tea, virágos ízjegyek, bogyós gyümölcsök, tejcsokoládé


  Costa Rica nyolc kávétermő régiójából talán legismertebben cseng a Tarrazú régió neve. Nyugatról a Csendes Óceán, míg keletről a középső Kordillerák vonulata határolja, ideális terület arabika kávék termesztéséhez.

  A kedvező talaj- és éghajlati adottságoknak köszönhetően a régió egyes kávéi a világ legjobbjai közé tartoznak. A magashegységi termesztés, az alacsony éjszakai hőmérséklet a kávészemek lassú érését segítik, és kemény, sűrű kávészemeket eredményeznek, melynek ismert minősítése a Strictly Hard Bean (SHB). Az éghajlati tényezők következtében az itt termő kávék egyedi, kellemes savassággal rendelkeznek.

  A CoopeTarrazút 1960-ban alapították, ma a régió legnagyobb szövetkezete, több, mint 5000 taggal. Szerepe jelentős a régió kávétermesztésének fejlesztésében, tanfolyamokkal támogatják, tanácsadással ösztönzik a tagokat a minőségi kávétermesztésre, a környezetvédelemre, és a helyi közösségek fejlesztésére. Kezdeményezéseik között recycle programok, a megújuló energia felhasználása, valamint a vízfogyasztás csökkentése hangsúlyosan szerepelnek.

  Fekete tea és bogyós gyümölcsök tejcsokoládéval és egy kis virágillattal. Kellemesen savas, édes, bársonyosan testes kávé.


Webáruház készítés