Új jelszó kérése
Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Costa Rica Jaguar Honey

Costa Rica Jaguar Honey
Mézes feldolgozású specialty microlot arabika kávé Costa Rica Tarrazú tartományából.
A mézes eljárásnak köszönhetően egy édes, nádcukor, karamell, csoki, marcipán és dió ízjegyekben gazdag kávét kóstolhatunk, ami mind eszpresszónak, mind filterkávénak kitűnő.
2 950 Ft
Egységár: 11 800 Ft/kg

x 250g Kosárba tesz Kosárba tesz
  • Faj:                 Arabika

    Fajtavariáns:   Caturra/Catuai/ Yellow catuai

    Régió:              Tarrazú

    Ültetvény:       Mora Dittel S.A

    Termelő:         William Mora

    Magasság:       1350-1500 m

    Betakarítás:    kézi

    Feldolgozás:    mézes eljárással

    Szárítás:         napon, afrikai szárító ágyakon

    Szüret:           december-február

    Illat:               dió, csoki, barack, karamell, nádcukor, marcipán, grapefruit

    Ízjegyek:        narancs, őszibarack, tejcsoki, dió

     

    Mézes feldolgozású specialty microlot arabika kávé Costa Rica Tarrazú tartományából.

    A mézes eljárásnak köszönhetően egy édes, nádcukor, karamell, csoki, marcipán és dió ízjegyekben gazdag kávét kóstolhatunk, ami mind eszpresszónak, mind filterkávénak kitűnő.

     

    Mézes feldolgozás

     

    A mézes feldolgozási eljárás Costa Ricából ered, majd innen terjedt tovább Közép-Amerika többi országába. A feldolgozás során a kávészemeket a gyümölcshússal együtt szárítják meg, amitől a kávé édesebb ízt kap, majdnem annyira, mint száraz feldolgozásnál. A szárítás a hőmérséklet és a nedvességtartalom függvényében legalább egy hétig tart. A mézes feldolgozásnak számos előnye van az egyéb feldolgozási eljárásokhoz képest. A legfontosabb az alacsony vízfelhasználási igény, valamint a rövidebb erjesztési periódus, amivel a kávé savtartalma a száraz és a nedves feldolgozás közötti szintre kerül. Más szóval, a mézes eljárással feldolgozott kávé a száraz feldolgozású kávék egyedi karakterét adja rövidebb idő alatt és alacsonyabb kockázattal.

     



Webáruház készítés