Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Colombia Natural Santa Bárbara

Colombia Natural Santa Bárbara

Száraz feldolgozású ültetvényszelektált kávé, cseresznye, meggy és csokoládé ízjegyekkel.

3 100 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Colombia
  Régió: Antioquía - Santa Bárbara
  Ültetvény: Finca Santa Bárbara
  Termelő: Pedro Echevarría
  Magasság: 1800 m
  Feldolgozás: száraz feldolgozás
  Szüret: 2020 szeptember-december
  Illatjegyek: enyhén virágos, cseresznye, méz, mandula
  Ízjegyek: gyümölcsös ízek, cseresznye, meggy, édes, csokoládé

  Száraz feldolgozású ültetvényszelektált kávé, cseresznye, meggy és csokoládé ízjegyekkel. Testes, krémes, közepes-magas savtartalmú intenzív kávé, hosszú, tiszta utóízzel.

  E kávé történetének kezdete a huszadik század elejére nyúlik vissza, amikor Don Alejandro Ángel lett a kolumbiai kávé első exportőre. Ekkor a kolumbiai kávénak még igazán nem volt hírneve, és Don Alejandro próbálta meggyőzni az európai és amerikai kávékereskedőket az általuk termelt arabika kávék minőségéről. A siker minden képzeletet felülmúlt és korának legnagyobb kolumbiai kávéexportőre lett.
  Pedro Echevarría, e kávé termelője, Don Alejandro egyik lányát vette el feleségül, és három évtizede kezdett el kávét termeszteni. Hosszú mérlegelés után választotta ki a kávétermelésre szerinte legalkalmasabb régiót, az Antioquia állambeli Santa Barbarát. Tökéletes a tengerszint feletti magasság, vulkanikus a talaj és sajátos mikroklíma jellemzi. Pedro Echevarría kezdetben szerényebb méretekben kezdett el gazdálkodni, majd a termelési kapacitásokat folyamatosan növelte. Jelenleg 350 hektár területen gazdálkodik, amit három fiával, Nicolással, Camilo-val és Pedro Miguel-vel együtt irányít, és 1000 főt foglalkoztatnak.

  Ez a kávé a 100 hektár nagyságú Hacienda Santa Bárbara farmon terem. A termőföld vulkanikus talajok kitűnő keveréke, a magason történő termesztést egyedi mikroklíma tesz lehetővé, a Cacua folyó völgyének hője ugyanis megvédi a kávét a hideg andoki éjszakáktól. A kávé így hosszan, lassan érik, sűrű, gazdag kávébabok teremnek. A kávé száraz feldolgozású, a babokat kezdetben 4 napon át szárítják a napon, majd silókban, 40 fokon, 48 órán keresztül fejezik be a szárítás folyamatát. Ezt a gondos szárítást megköveteli Antioquia nagyon változékony éghajlata, a kávé minőségét, profilját így tudják egyenletes és magas szinten tartani.


Webáruház készítés