Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Brasil Panorama Farm

Brasil Panorama Farm
Édes, alapvetően kakaós ízű kávé virágos ízjegyekkel színezve, közepes testtel és savassággal.
2 700 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Catuaí rojo IAC - 144, Catucaí amarillo 2SL, Acaia
  Régió: Cerrad Mineiro, Municipio Tapira
  Ültetvény: Panorama
  Termelő: César De Camargo Galli
  Magasság: 1100 - 1250 m
  Betakarítás: gépi
  Feldolgozás: pulped natural
  Szárítás: napon és szárító dobokban
  Szelekció: gépi
  Szüret: 2019
  Ízjegyek: kakaó, virág, édes

  A Panorama Farm tulajdonosa, César Galli, kávéültetvényen nőtt fel, nagyszülei, szülei,sőt felesége családja is kávétermesztők voltak. Évekig vezette apósa farmját, míg 1991-ben elhatározta, hogy új önálló kávéültetvénynek való területet keres. Kezdetben Mimoso, Ba, és Guiratinga, MT, környékén próbálkozott, de a távolság és az infrastruktúra hiánya miatt végül váltásra kényszerült, ekkor vásárolta meg a Panorma farmot Cerrado Mineiro területén. A régió időjárása és földje annyira különbözött az eddig ismert kávéültetvényekhez képest, hogy - elmondása szerint – még a kávé telepítését is újra kellett tanulnia.
  A Cerrado Mineiro régió Brazília Minas Gerais államának északnyugati részén található. Magas minőségéről világszerte ismert kávétermő régió, ami elsőként kapta meg Brazília hivatalos eredetmegjelölését a “Designation of Origin”-t.
  A régiót időjárás szempontjából két jól elkülöníthető évszak jellemzi; csapadékos nyár és száraz tél. A régió kávéültetvényeit 800-1300 tengerszint feletti magasságban művelik, az eredmény magas minőségű, a régióra jellemző, egyedi karakterű kávék, melyek eredetét és minőségét a Cerrado Mineiro Régió hivatalos szervei garantálják. A “Designation of Origin” megjelölést csak azok a kávé kaphatják meg, amik Cerrado Mineiro régió területén teremnek, arabika fajták, 800-1300 méteres magasságban nőnek, és a SCAA* módszertan szerint minimálisan 80 pont feletti értéket érnek el. Az ültetvények kötelesek követni mind a szakmai előírásokat, mind a brazil törvényeket. Továbbá a kávék raktározását is csak engedéllyel rendelkező szövetkezetek végezhetik, és kizárólag az eredetmegjelöléssel ellátott kávészsákokban forgalmazhatóak.


Webáruház készítés