Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Brasil Monte Cristo - Daterra ültetvény

Brasil Monte Cristo - Daterra ültetvény
Klasszikus brazil ízvilág, melyből nem hiányozhat a csokoládé és a mogyoró. Testes, nagyon krémes kávé, kitűnő eszpresszó készíthető belőle.
2 700 Ft


 • Fajta: Arabika
  Fajtavariáns: Mundo Novo
  Régió: Cerrada (Brazília)
  Ültetvény: Daterra Boa Vista
  Magasság: 1150 m
  Betakarítás: gépi
  Feldolgozás: nedves eljárással
  Szárítás: napon és szárító dobokban
  Szelekció: gépi
  Szüret: június-szeptember
  Illat: érett gyümölcs, édes mazsola
  Ízjegyek: kakaó, étcsokoládé, mogyoró, érett gyümölcsök

  A Daterra ültetvény egy szakértőjétől igazán színvonalas és egyben ámulatba ejtő előadást hallottunk a Blue Bird-ben 2014 őszén. Meglepő volt az ültetvény nagysága, gépesítettsége, a hibás kávészemek kiválogatásának elképesztő technológiai megoldásai. A tulajdonos, Luis Norberto innovatív módszerekkel és technológiával létrehozta Brazília legszofisztikáltabb és a fenntartható fejlődést központi kérdésként kezelő kávéültetvényét.
  A Daterra a klasszikus brazil ízvilágú kávék mellett virágosabb és gyümölcsösebb jegyeket hordozó kávéfajokkal is sikeresen kísérletezik. Az óriási ültetvénykomplexumon az eltérő adottságokkal rendelkező területeken szelektáltan gazdálkodnak a különböző fajtavariánsokkal. Egyedileg monitorozzák az egyes terültekre hulló csapadékmennyiséget, a napsütés mértékét, a kávésorok irányát, szögét a nap állásához képest….és így tovább.
  Az előadást egy cupping követte, és 10 Daterra kávét kóstoltunk végig. Így esett választásunk a Monte Cristo-ra, ami egy igazi, klasszikus brazil ízvilágú kávé, melyből nem hiányozhat a csokoládé és a mogyoró. Testes, nagyon krémes kávé, kitűnő eszpresszó készíthető belőle.


Webáruház készítés