Házhozszállítás

10.000 Ft felett INGYENES kiszállítás Magyarország területén

Online, bankkártyás fizetés

Online kiegyenlítheti számláit. Kövesse a számlaértesítő információit!

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek

Bolivia Yungas Terroir

Bolivia Yungas Terroir
Egyensúlyban a gyümölcsös ízek és az édes csokis jegyek. Lime, sárgabarack, mango az egyik oldalon, míg karamella és kakaóbab a másikon.
3 200 Ft


 • Faj: Arabika
  Fajtavariáns: Red catuai, Red caturra, Yellow caturra, Typica
  Régió: Yungas
  Termelő: Régió kistermelői
  Magasság: 1660 m
  Feldolgozás: nedves eljárás
  Szárítás: napon
  Szüret: június-október
  Ízjegyek: sárgabarack, lime, mango, karamell, kakaóbab

  Egyensúlyban a gyümölcsös ízek és az édes csokis jegyek. Lime, sárgabarack, mango az egyik oldalon, míg karamella és kakaóbab a másikon.

  Yungas „meleg földet” jelent quechua nyelven. Ez a földrajzi terület egy erdős völgy Nyugat-Bolíviában, ami az Andok magas hegyeitől indul és a keleti erdőségekig tart, esős, meleg, trópusi éghajlattal. Híres-hírhedt a területet átszelő Yungas út (Halálok útja), ami La Pazt, a fővárost köti össze Coroicoval. A 80 km hosszú út 3600 méter magasan halad a hegyoldalban, és extrém veszélyes. Meredek lejtők, korlát nélküli egy sáv, heves esők, sáros talaj és köd... Amikor 1930-ban megépült, az egyetlen út volt, ami La Pazt összekötötte az amazóniai őserdővel. Ezen a linken még további információk olvashatóak a Yungas út történetéről, és aki borzongani szeretne egy kicsit, akár megnézhet egy youtube videót is eredeti spanyol nyelven.

  A terroir földrajzilag jól körülhatárolt, a termőföld, a terület adottságai és a termelési módszerek következtében karakteres, egyedi ízvilágú kávét jelöl. Ez a kávé olyan farmokról származik, ahol különös hangsúlyt helyeznek a fenntarthatóságra, a biodiverzitást támogatandó a kávétermesztésnél árnyékot adó fákat telepítenek, és olyan módon termelnek, mely minden szempontból megfelel az organikus termesztés szabályainak.Webáruház készítés